Etnik Gıdalar Pazarı İçgörüleri: Küresel Lezzetlerde Trendler ve Tüketici Tercihleri

Etnik Gıdalar Pazarı İçgörüleri: Küresel Lezzetlerde Trendler ve Tüketici Tercihleri

Küresel etnik gıda pazarının 2023 yılındaki değeri 81,59 milyar ABD doları olarak tahmin ediliyor ve 2024 yılında 86,90 milyar ABD dolarından 2032 yılına kadar 153,21 milyar ABD dolarına çıkması bekleniyor. Tahmin döneminde bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) ise %7,34 olacak.

Fortune Business Insights™’ın *”Etnik Gıda Pazarı, 2024-2032″* başlıklı raporuna göre, pazarın büyümesi dondurulmuş gıda sektöründeki devam eden yenilikler, yaratıcı iş modelleri ve önde gelen üreticilerin sık ürün lansmanları tarafından yönlendirilecek. Vejetaryen olmayan etnik gıdaların, giderek günlük diyetlerin bir parçası haline geldikçe en büyük pazar payına sahip olması ve pazarın genişlemesine önemli ölçüde katkıda bulunması öngörülüyor.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/ethnic-foods-market-102264

Rapor Kapsamı

Pazar araştırması, önde gelen şirketler, yaklaşan ürün lansmanları, mevcut ürün portföyleri ve önemli uygulama alanları gibi temel faktörleri parçalayarak derinlemesine bir analiz sunar. Ayrıca pazar eğilimlerini, fırsatları ve olası zorlukları da inceler. Hem büyüme itici güçlerini hem de kısıtlamaları belirleyerek rapor, okuyuculara değerli içgörüler ve sektör hakkında kapsamlı bir anlayış sağlar.

Segmentasyon

Mutfak türüne göre segment Asya, İtalyan, Meksika ve Diğerlerini içerir. Asya mutfağının, küresel ölçekte bölgesel ve yerel gıda kaynaklarının artan varlığıyla birlikte nüfusun istikrarlı büyümesi nedeniyle tahmin süresi boyunca segmente hakim olması bekleniyor.

Gıda türüne göre pazar, vejetaryen ve vejetaryen olmayan olarak ikiye ayrılabilir.

Dağıtım kanallarına göre pazar; hipermarketler/süpermarketler, bakkallar, marketler ve online satış kanalları olarak üçe ayrılabilir.

Coğrafi olarak küresel pazar Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika olarak sınıflandırılmaktadır.

Sürücüler ve Kısıtlamalar

Dondurulmuş Etnik Benimseme Eğilimi Artıyor Çekiş Kazanmak İçin İyi

Pazar değerinin, artan ihracat ve Japon, Tay, Çin, Hint ve Vietnam mutfakları dahil olmak üzere Asya gıda ürünlerinin artan bulunabilirliğiyle artması bekleniyor. Başlıca itici güçler arasında daha yüksek tüketici harcamaları, artan göç ve hazır etnik gıdalara olan artan talep yer alıyor ve bunların hepsi etnik gıdaların pazar payının genişlemesine katkıda bulunuyor.

Ancak, pazar, büyümeyi yavaşlatabilecek tamamen doğal ürünlere yönelik artan tüketici tercihi nedeniyle zorluklarla karşılaşabilir. Ek olarak, uzayan nakliye süreleri ve ilişkili maliyetler pazar genişlemesini daha da engelleyebilir.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/ethnic-foods-market-102264

Bölgesel Görüşler

Yükseltilmiş Kabul Tedbirleri Nedeniyle Asya Pasifik Liderliği Ele Geçirecek

2020 yılında Asya Pasifik bölgesinin, ABD, İtalya, Almanya, Çin, Japonya, Hindistan, Avustralya ve BAE gibi ülkelerde geleneksel mutfakların giderek daha fazla benimsenmesiyle 16,2 milyar ABD doları pazar değerine ulaşması bekleniyor. Yemek hizmeti sektöründe etnik mutfağa olan talebin artmasının bölgenin pazar payını daha da artırması bekleniyor.

Kuzey Amerika’nın da tahmin döneminde Asya mutfağına olan artan talep ve artan göçle desteklenen bir eğilimle önemli bir büyümeye tanık olması bekleniyor. Etnik ve dondurulmuş gıdaların artan popülaritesi ve sektördeki devam eden teknolojik gelişmeler, bu bölgedeki pazar büyümesini daha da artıracaktır.

Rekabetçi Manzara

Ortaklıklar ve Birleşmeler İş Fikirlerini Genişletmeye Doğru Yüksek Kazanç Sağlayacak

Önde gelen piyasa oyuncularının tüketici tabanlarını genişletmek için benzer düşünen kuruluşlarla iş birliği yapması bekleniyor. Ortaklıklar, satın almalar, birleşmeler ve yeni ürün lansmanları gibi stratejilerin tahmin döneminde özellikle etkili olması muhtemeldir. Bu yaklaşımlar, sektör uzmanlarından alınan içgörülerle birleştirildiğinde, piyasa raporlarının etkisini güçlendirecektir. Ek olarak, tüketici ilgisini çekmek ve piyasa değerini artırmak için yenilikçi ürünlerin piyasaya sürülmesi büyümenin temel itici gücü olacaktır.

Sanayi Geliştirme

  • Haziran 2021: LIVEKINDLY, Çin’de iki amiral gemisi ürününün piyasaya sürüleceğini duyurdu – Giggling Pig ve Happy Chicken. Bu iki lansmanın, yerel olarak geliştirilerek ve üretilerek büyüyen Çin nüfusuna hitap etmesi bekleniyor.

Asetik Asit Pazar Raporunda Kapsanan Önemli Oyuncuların Listesi

  • Ajinomoto Co. Inc. (Tokyo, Japonya)
  • Associated British Foods PLC (Londra, İngiltere)
  • McCormick & Company Inc. (Maryland, ABD)
  • MTR Foods (Karnataka, Hindistan)
  • Nestle SA (Vevey, İsviçre)
  • General Mills (Minnesota, ABD)
  • Conagra Brands Inc. (Illinois, ABD)
  • Tasty Bite Edibles Pvt. Ltd. (Pune, Hindistan)
  • Taco Bell (Kaliforniya, ABD)
  • B&G Foods (New Jersey, ABD)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://finance.yahoo.com/news/agriculture-pheromones-market-surpass-usd-082800201.html

https://finance.yahoo.com/news/aloe-vera-extract-market-size-052300696.html

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/03/09/2624084/0/en/Cold-Brew-Coffee-Market-Size-Share-Global-Industry-Demand-Latest-Trends-and- Pazar Büyümesini Artıracak 2023-2030-Ürün-Çeşitlilikleri-ve-Tatları-Tahmini.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/05/16/2443715/0/en/Cold-Pressed-Juice-Market-to-Worth-1-86-Billion-by-2029- ABD’den Kuzey Amerika Pazarına-Karışık-Meyve Suyu Trendi.html

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/04/04/2415281/0/en/Virgin-Coconut-Oil-Market-to-Worth-USD-3-69-Billion-by-2021- 2028-Bakire-Hindistan Cevizi-Yağ-Endüstri-Çarpıcı-CAGR-of-7-35.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/04/11/2644112/0/en/Non-Alcoholic-RTD-Beverages-Market-to-Hit-USD-1-076-94- CAGR-5-66.html ile 2030’a kadar milyar

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/11/02/2771965/0/en/Agriculture-Pheromones-Market-to-Reach-USD-10-78-Billion-by-2029-Exclusive- Report-by-Fortune-Business-Insights.html

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *