Peynir Pazarı Genel Bakış: El Sanatları ve İşlenmiş Çeşitlerde Yenilikler ve Trendler

Peynir Pazarı Genel Bakış: El Sanatları ve İşlenmiş Çeşitlerde Yenilikler ve Trendler

Küresel peynir pazarının 2023 yılında 187,42 milyar ABD doları değerinde olduğu ve 2024’te 191,94 milyar ABD dolarından 2032’ye kadar 287,12 milyar ABD dolarına çıkması beklendiği ve tahmin döneminde %4,61’lik bir bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Peynir tüketimindeki artış büyük ölçüde yaygın bulunabilirliği ve çok yönlülüğünden kaynaklanmaktadır. Daha fazla peynir içeren Meksika ve İtalyan gibi etnik mutfakların giderek daha fazla kabul görmesi, pazar büyümesini daha da körüklüyor. Mozzarella ve cheddar en popüler iki peynir çeşidi olmaya devam ediyor.

Bu analiz, Fortune Business Insights™ tarafından *”Peynir Pazarı, 2024-2032″* başlıklı raporda sunulmuştur.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/cheese-market-104293

Segmentler:

Daha Uzun Raf Ömrü Doğal Peynire Olan Artan Talep Pazar Büyümesini Hızlandıracak

Türe göre pazar, işlenmiş ve doğal olarak sınıflandırılır. Zanaatkar üreticiler, tatlandırma için yapay bileşenler yerine dokuya ve otların, aromanın, meyvelerin, baharatların ve kuruyemişlerin kullanımına eşit önem verirler, böylece doğal peynire olan talep artar. İşlenmiş peynir, gelişmekte olan Güney Amerika, Asya Pasifik ve Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde oldukça benimsenmiştir.

Hayvansal Peynirin Pazar Payına Hakim Olmak İçin Yaygın Olarak Bulunması

Kaynaklara göre pazar, bitki bazlı ve hayvan bazlı olmak üzere ikiye ayrılır. Bitki bazlı segment kaju, soya, badem ve diğerleri olarak segmentlenirken, hayvan bazlı pazar sığır, deve, koyun ve keçidir.

Hayvan bazlı segmentin, birçok çekici ambalajın ve daha uzun raf ömrünün piyasaya sürülmesi nedeniyle pazar büyümesini yönlendirmesi bekleniyor. Bitki bazlı segmentin de farklı çeşitler nedeniyle hakimiyetini göstermesi öngörülüyor.

Çeşitli Gıda Ürünlerinde ve Mutfaklarda Mozzarella Kullanımının Artması Satışları Artırıyor

Ürün türüne göre pazar, feta, cheddar, parmesan, mozzarella ve diğerlerine ayrılmıştır. Peynirin lezzeti ve dokusu, kullanılan süt türü ve üretim sürecinden etkilenir.

Mozzarella peynirinin, pizza, ev yapımı makarna, risotto ve enchilada gibi yemeklerde yaygın olarak kullanılması nedeniyle peynir pazarında en büyük paya sahip olması bekleniyor.

Blok Peynirin Farklı Formlarda Bulunması Pazar Büyümesine Yol Açıyor

Piyasa şekline göre spreadable, blok ve diğerleri olmak üzere üçe ayrılır.

Blok peynir daha uzun olgunlaşma süreleri gerektirir ve oldukça besleyicidir, bu da daha yüksek pazar payına yol açar. Blok peynir sert ve yumuşak olmak üzere iki formda bulunur.

Sürülebilir peynir, kek, atıştırmalık ve sandviç gibi gıda maddelerine kolayca uygulanabildiği için pazardaki tüketiciler arasında popülerlik kazanıyor.

Pazar Büyümesini Teşvik Edecek Ürün ve Ürün Seçeneklerinin Bulunabilirliği

Dağıtım kanallarına göre pazar; özel mağazalar, online perakende, süpermarketler/hipermarketler ve marketler olarak dağılmıştır.

Süpermarketler/Hipermarketler segmenti, tüketicilerin geniş ürün yelpazesinden ürün satın alabilmelerine ve hatta bu satış noktalarının bazılarında sunulan ücretsiz numuneleri deneyebilmelerine olanak sağlaması nedeniyle dağıtım kanalına öncülük etmektedir.

Küresel pazar Avrupa, Kuzey Amerika, Asya Pasifik, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika genelinde analiz ediliyor

Rapor Kapsamı:

Raporda şunlar yer alıyor:

  • Piyasanın büyümesindeki önemli etkenler, kısıtlayıcı faktörler, fırsatlar ve potansiyel zorluklar.
  • Bölgesel gelişmelere dair kapsamlı bilgiler.
  • Sektörün önemli oyuncularının listesi.
  • Piyasa oyuncularının benimsediği temel stratejiler.
  • Ürün lansmanları, ortaklıklar, birleşmeler ve satın almalar gibi sektördeki son gelişmeler.

Sürücüler ve Kısıtlamalar:

Bitki Bazlı Peynirlere Olan Artan Talep Pazar Büyümesini Teşvik Edecek

Kaju, soya ve badem gibi malzemelerden yapılan bitki bazlı peynir, süt ürünlerine alternatif olarak popülerlik kazanıyor. Veganlığa doğru büyüyen eğilim ve bitki bazlı gıdalara olan artan tercih, bu ürünlere olan talebi artırıyor. Veganlık artmaya devam ettikçe ve daha fazla bitki bazlı peynir seçeneği pazara girdikçe, tahmin döneminde büyümenin hızlanması bekleniyor.

Ancak, tüketiciler arasında kazein alerjilerinin yaygınlığı nedeniyle pazar zorluklarla karşılaşabilir. Geleneksel peynirde bulunan bir protein olan kazein, akne, baş ağrısı, iltihaplanma ve kızarıklık gibi sağlık sorunlarına neden olabilir ve bu da pazar büyümesini olumsuz etkileyebilir.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/cheese-market-104293

Bölgesel Görüşler:

Avrupa’da Pazar Büyümesini Hızlandırmak İçin Yatırımları ve Ortaklıkları Artırmak

Avrupa’da sağlıklı gıdalara yönelik artan bir tüketici tercihi var ve organik ve GDO’suz ürünlere güçlü bir odaklanma var. Tüketici davranışındaki bu değişim, bölgenin peynir endüstrisi üzerinde olumlu bir etkiye sahip.

Kuzey Amerika’da pazar büyümesi, besleyici ve kolay yiyecek seçeneklerine yönelik artan talep tarafından yönlendiriliyor. Peynir için önemli bir pazar olan bölge, tatlılar ve atıştırmalıklar için gelişen tercihleri ​​tüketim alışkanlıklarını şekillendiren ve peynir pazarını daha da canlandıran milenyum kuşağından büyük ölçüde etkileniyor.

Rekabet Ortamı:

Pazarda Rekabetçi Kalmak İçin Kilit Oyuncular Tarafından Yeni Ürünlerin Piyasaya Sürülmesi

Sektörün kilit oyuncuları, iş fırsatlarını yakalamak için yeni ürün lansmanları da dahil olmak üzere bir dizi rekabetçi strateji kullanıyor. Bu stratejiler, piyasa katılımcılarının ürün tekliflerini çeşitlendirmelerine ve çeşitli dağıtım kanallarını kullanmalarına olanak tanır, böylece pazar erişimlerini genişletirler.

Ana Sektör Gelişimi:

  • Eylül 2021: Lactalis Canada, peynir ve süt ürünleri için DairyMarketCulinary.ca ve Cheeseworld.ca olmak üzere iki doğrudan tüketiciye yönelik platform tanıttı.

Raporda Adı Geçen Önemli Oyuncuların Listesi:

  • Kraft Heinz Şirketi (ABD)
  • Fonterra Co-operative Group Limited (Yeni Zelanda)
  • Arla Foods amba (Arla Foods Group) (Almanya)
  • FrieslandCampina (Hollanda)
  • Saputo Inc. (Kanada)
  • Lactalis İçindekiler (Fransa)
  • Wensleydale Creamery (İngiltere)
  • Amerika Süt Üreticileri A.Ş. (ABD)
  • SAVENCIA SA (Fransa)
  • Norseland Ltd (Tine Group) (İngiltere)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/12/20/2576772/0/en/Organic-Foods-Market-to-Hit-USD-366-66-Billion-by-2029- 12-83.html CAGR’ında

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/03/08/2622838/0/en/Probiotics-Market-Size-to-Hit-USD-94-48-Billion-by-2027- With-7-9-CAGR.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/10/20/2538039/0/en/Food-Premix-Market-to-Hit-USD-10-70-Billion-by-2029- 6-93-by-2022-2029.html’nin CAGR’ı sergileniyor

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/09/07/2739133/0/en/Food-Safety-Testing-Market-Size-2023-2030-Industry-Share-Global-Forecast-Report. HTML

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/12/19/2575955/0/en/Nutraceuticals-Market-to-Worth-USD-658-11-Billion-by-2028-Fortune- Business-Insights.html

https://finance.yahoo.com/news/organic-foods-market-size-reach-120700328.html

https://finance.yahoo.com/news/probiotics-market-size-hit-usd-113800824.html

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *