Tarımsal Feromonlar Pazarı Analizi: Zararlı Yönetiminde Yenilikler

Tarımsal Feromonlar Pazarı Analizi: Zararlı Yönetiminde Yenilikler

Küresel tarımsal feromon pazarının 2023 yılında 4,24 milyar ABD doları değerinde olduğu ve 2024 yılında 4,91 milyar ABD dolarından 2032 yılına kadar 17,72 milyar ABD dolarına çıkacağı ve tahmin döneminde %17,38’lik bir bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Fortune Business Insights™’ın “Tarımsal Feromonlar Pazarı, 2024-2032” raporuna göre, pazarın önemli bir büyüme yaşaması bekleniyor. Bu genişleme, teknolojik gelişmeler, büyük ölçekli üretim ekipmanlarının benimsenmesi ve sıra mahsulü üreticileri için böcek feromonlarının bulunabilirliği tarafından yönlendiriliyor. Toplanma ve seks feromonları gibi tarımsal feromonlar, çiftçilerin mahsullerini tehdit eden zararlıları belirlemelerine ve yakalamalarına yardımcı olur.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/agriculture-pheromones-market-100071

Segmentler

Cinsiyet Feromonu Segmentinin Büyümesine Yardımcı Olmak İçin Feromon Uygulamaları Hakkında Farkındalığın Artırılması

Türe göre pazar, seks feromonları, toplanma feromonları ve diğerleri olarak bölümlenmiştir. Seks feromonları, feromon uygulamaları hakkında artan farkındalık ve kapsamlı araştırmalar nedeniyle tarım feromonları endüstrisinde en büyük pazar payına sahiptir.

Çiftleşme Kesintisi Segment Büyümesini Artırmak İçin IPM Sisteminde Artan Önem

İşleve göre, pazar çiftleşmeyi engelleme, tespit ve izleme ve toplu tuzaklama olarak sınıflandırılır. Çiftleşmeyi engelleme segmenti en büyük pazar payını oluşturur. Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) sistemlerinde önemli bir araç görevi görür ve sürdürülebilirliğe, gıda güvenliğine ve güvenliğe katkıda bulunur.

Dispenser Segmentinin Büyümesine Yardımcı Olmak İçin Dispenserlere Yönelik Artan Tercih

Uygulamaya göre pazar, dağıtıcılar, tuzaklar ve püskürtme yöntemi olarak kategorize edilir. Dağıtıcı segmentinin, Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) kapsamında sürdürülebilir feromon tabanlı stratejilerde dağıtıcılara yönelik artan tercihin etkisiyle %17,18’lik bir CAGR ile büyümesi bekleniyor.

Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliğinin Artması Meyve Bahçesi Bitkileri Segmentinin Büyümesini Teşvik Edecek

Pazar, ürün türüne göre tarla ürünleri, meyve bahçesi ürünleri, sebzeler ve diğerleri olarak ayrılmıştır. Meyve bahçesi ürünleri segmenti, sebzeler ve meyveler gibi bahçe ürünlerinin küresel olarak artan ekimi nedeniyle en büyük pazar payına sahiptir.

Coğrafi olarak pazar Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika’da inceleniyor.

Rapor Kapsamı

Rapor, pazarı etkileyen birincil büyüme itici güçleri, fırsatlar, potansiyel zorluklar ve kısıtlayıcı faktörler hakkında derinlemesine içgörüler sunar. Pazar dinamikleri, kilit oyuncular ve stratejilerinin yanı sıra en son sektör gelişmeleri hakkında kapsamlı bir analiz sağlar. Buna ortaklıklar, yeni ürün lansmanları, birleşmeler ve satın almalar hakkında ayrıntılar dahildir.

Sürücüler ve Kısıtlamalar

Yüksek Değerli Mahsullere Olan Artan İhtiyaç Pazarın Genişlemesini Güçlendirecek

Meyve, sebze ve diğer ürünler gibi yüksek değerli ürünlere olan artan talebin, tarımsal feromon pazarında küresel büyümeyi yönlendirmesi bekleniyor. Bu değerli ürünleri korumak için bahçecilikte böcek feromonlarının kullanımının artmasının, pazar genişlemesini daha da desteklemesi bekleniyor.

Ancak bu formülasyonların temel bileşeni olan feromonlarla ilişkili yüksek üretim maliyetleri, sektörün büyümesi için bir zorluk oluşturabilir.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/agriculture-pheromones-market-100071

Bölgesel Görüşler

Kuzey Amerika’da Pazar Genişlemesini Teşvik Etmek İçin Entegre Zararlı Yönetimi Tekniklerinin Kullanımının Arttırılması

Kuzey Amerika’nın, 2022 yılında tahmini 1,18 milyar ABD doları pazar payıyla küresel tarımsal feromonlar pazarında lider konumunu koruması bekleniyor. Bu hakimiyet büyük ölçüde bölgedeki büyük gıda üreten şirketlerin Entegre Zararlı Yönetimi (IPM) stratejilerini giderek daha fazla benimsemesinden kaynaklanmaktadır.

Buna karşılık, Asya Pasifik bölgesinin pazarda en hızlı büyümeyi deneyimlemesi bekleniyor. Bu büyüme, yenilikçi tarımsal çözümlerin geliştirilmesi için önemli küresel merkezler olan Çin ve Hindistan’daki tarımsal girdilerdeki önemli gelişmelerden kaynaklanıyor.

Rekabetçi Manzara-

Genişleyen Büyük Oyuncular Pazar Büyümesini Artırmak İçin Düzenleyici Onaylara Dikkat Ediyor

Tarımsal feromonlar pazarındaki kilit oyuncular arasında Gowan Company, Russell IPM, Suterra LLC, BASF SE ve Provivi Inc. yer alıyor. Uluslararası pazarlara erişim için düzenleyici lisansların güvence altına alınmasına yönelik artan odaklanmanın, pazarın daha da genişlemesini sağlaması bekleniyor.

Anahtar Endüstri Gelişimi

  • Ağustos 2021 – Gowan firması, bitki koruma ürünleri ve tarımsal ilaçlar üreten bir İtalyan firması olan Isagro SpA’yı satın aldı. Bu işlemle Gowan’ın bilimsel yetenekleri ve ticari potansiyeli artırıldı.

Raporda Yer Alan Önemli Oyuncuların Listesi :

  • Russell IPM (İngiltere)
  • Shin-Etsu Kimya Şirketi (Japonya)
  • Isagro SpA (İtalya)
  • Biobest Grubu (Belçika)
  • SEDQ Sağlıklı Mahsuller SL (İspanya)
  • ISCA Global (ABD)
  • Suterra LLC (ABD)
  • Provivi, Inc. (ABD)
  • Koppert Biyolojik Sistemleri (Hollanda)
  • Pacific Biocontrol Corporation (ABD)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464965/nematicides-market-size-share-growth-and-report-forecast-through-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464964/plant-growth-regulators-market-size-share-industry-trends-and-forecast-by-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464963/organic-foods-market-size-share-growth-analiz-and-forecast-to-2032

https://www.wicz.com/story/51439613/frozen-food-market-size-share-growth-and-report-forecast-through-2032

https://www.wicz.com/story/51439612/herbal-medicine-market-size-share-industry-trends-and-forecast-by-2032

https://www.wicz.com/story/51439611/biostimulants-market-size-share-growth-analiz-and-forecast-to-2032

https://www.wicz.com/story/51439609/natural-sweeteners-market-size-share-growth-and-trends-through-2032

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *