Yem Katkı Maddeleri Pazar Dinamikleri: Hayvan Beslenmesindeki Yenilikler ve Düzenleyici Trendler

Yem Katkı Maddeleri Pazar Dinamikleri: Hayvan Beslenmesindeki Yenilikler ve Düzenleyici Trendler

2023 yılında küresel yem katkı maddeleri pazarının değeri 36,17 milyar ABD doları olarak gerçekleşti ve tahmin döneminde %4,43’lük bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) yansıtarak 2024’te 37,92 milyar ABD dolarından 2032’ye kadar 53,66 milyar ABD dolarına çıkması bekleniyor.

Yem katkı maddeleri, hayvanın sağlığını iyileştirmek, metabolik süreçlerini optimize etmek ve yem kullanımını iyileştirmek için hayvan yemine eklenen önemli bileşenlerdir ve sonuç olarak genel hayvan performansını artırır. Pazarın büyümesi, öncelikle hayvanların fizyolojik kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan işlevsel yemlere olan artan talepten kaynaklanmaktadır.

Bu bilgi, Fortune Business Insights™ tarafından hazırlanan “Yem Katkı Maddeleri Pazarı, 2024-2032” adlı araştırma raporunda ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/feed-additives-market-104345

Segmentasyon:

Amino Asitlerin Düzenli Beslenmedeki Öneminin Artmasıyla Amino Asitler Segmenti Liderliğe Yükseliyor

Türe göre pazar vitaminler ve mineraller, antioksidanlar, amino asitler ve diğerleri olarak ayrılmıştır. Amino asitler segmenti yem katkı maddeleri pazar payına liderlik etmeye ayarlanmıştır ve tahmin döneminde liderliğini sürdürmesi muhtemeldir. Bunun nedeni, amino asitlerin düzenli diyet yeminde optimum performanslarını sağlamak için artan önemidir.

Kanatlı Hayvancılık Sektöründe Yem Katkı Maddelerine Yönelik Artan Taleple Kanatlı Hayvancılık Sektörü Hakimiyete Kavuşacak

Hayvan türüne göre pazar, sığır, kümes hayvanı, domuz ve diğerleri olarak alt bölümlere ayrılmıştır. Kümes hayvanı segmentinin pazara liderlik etmesi bekleniyor. Bu artış, işlevsel yem katkı maddelerine olan artan taleple tetikleniyor.

Coğrafya bazında pazar, Kuzey Amerika, Asya Pasifik, Avrupa, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika’da incelendi.

Rapor Kapsamı:

Araştırma, tahmin döneminde küresel iş ortamını şekillendirmesi beklenen temel eğilimlerin derinlemesine bir analizini sunmaktadır. Pazar büyüklüğü, payı, geliri ve hacmi hakkında kapsamlı bir inceleme sunmaktadır. Hem nitel hem de nicel analizleri entegre ederek, çalışma pazar dinamikleri hakkında kapsamlı bir anlayış sunmaktadır. Ayrıca pazarı etkileyen birincil itici güçleri ve zorlukları vurgulamaktadır. Dahası, paydaşlar rekabet avantajı elde etmek ve pazar çekişini artırmak için bir strateji olarak ürün lansmanlarını vurgulamaktadır.

Sürücüler ve Kısıtlamalar:

Ürün Satışlarını Artırmak İçin İşlevsel Katkı Maddelerine Yönelik Artan Gereksinim

Gelişmekte olan ülkelerde hayvancılığın hızla ticarileştirilmesi ve yaygınlaşması, yem katkı maddeleri sektöründeki büyümenin temel itici güçleridir. Hayvansal ürünlere olan artan talep, hayvan sağlığını ve üretkenliğini artırmak için işlevsel katkı maddelerinin kullanımıyla birleşince, bu genişlemeye ivme kazandırmaktadır.

Ancak bu gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik kısıtlamalar, sektörün büyümesini bir miktar yavaşlatma potansiyeline sahip olup bazı zorluklar yaratabilir.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/feed-additives-market-104345

Bölgesel Görüşler:

Devam eden modernizasyon ve konsolidasyon sonucunda Asya Pasifik kilit bir bölge haline gelecektir.

Asya-Pasifik yem katkı maddesi pazarının tahmin dönemi boyunca lider konumunu koruması bekleniyor. 2022’de bölge, Çin, Japonya, Vietnam ve Hindistan gibi ülkelerdeki yem endüstrilerinin devam eden modernizasyonu ve konsolidasyonuyla yönlendirilen 12,98 milyar ABD doları tutarında önemli bir pazar payına sahipti.

Buna karşılık, Kuzey Amerika pazarının kayda değer bir CAGR ile önemli bir büyüme yaşaması bekleniyor. Bu büyüme, 5.000’den fazla yem üretim tesisi ve 200 milyon tonu aşan yıllık bitmiş hayvan yemi üretimi içeren bölgenin sağlam yem üretim kapasitelerine atfediliyor.

Rekabet Ortamı:

Ürün lansmanları, pazar payı kazanmak amacıyla paydaşlar tarafından önceliklendirilir.

Hem yerleşik şirketlerin hem de yeni kurulan şirketlerin yem katkı maddeleri sektöründeki pazar paylarını genişletmek için inorganik ve organik stratejilerin bir kombinasyonuna yatırım yapması bekleniyor. Tahmin döneminde, ürün lansmanlarına, ortaklıklara, yeniliklere ve araştırma ve geliştirme çabalarına verilen önemin önemli ölçüde artması bekleniyor.

Ana Sektör Gelişimi:

  • Ocak 2022 – JB Chemicals and Pharmaceuticals Ltd’nin Sanzyme Pvt Ltd’yi satın alma niyeti açıklandı. Şirket bu satın alma ile yeni terapötik alanlardaki ayak izini artıracaktı.

Raporda Adı Geçen Önemli Oyuncuların Listesi:

  • Cargill, Incorporated (ABD)
  • ADM (ABD)
  • Ajinomoto Co., Inc. (Japonya)
  • Evonik Endüstrileri (Almanya)
  • DuPont (ABD)
  • Novozymes (Danimarka)
  • DSM (Hollanda)
  • Adisseo (Çin)
  • Hansen Holding (Danimarka)
  • Kemin Industries, Inc. (ABD)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://finance.yahoo.com/news/agriculture-pheromones-market-surpass-usd-082800201.html

https://finance.yahoo.com/news/aloe-vera-extract-market-size-052300696.html

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/03/09/2624084/0/en/Cold-Brew-Coffee-Market-Size-Share-Global-Industry-Demand-Latest-Trends-and- Pazar Büyümesini Artıracak 2023-2030-Ürün-Çeşitlilikleri-ve-Tatları-Tahmini.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/05/16/2443715/0/en/Cold-Pressed-Juice-Market-to-Worth-1-86-Billion-by-2029- ABD’den Kuzey Amerika Pazarına-Karışık-Meyve Suyu Trendi.html

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/04/04/2415281/0/en/Virgin-Coconut-Oil-Market-to-Worth-USD-3-69-Billion-by-2021- 2028-Bakire-Hindistan Cevizi-Yağ-Endüstri-Çarpıcı-CAGR-of-7-35.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/04/11/2644112/0/en/Non-Alcoholic-RTD-Beverages-Market-to-Hit-USD-1-076-94- CAGR-5-66.html ile 2030’a kadar milyar

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/11/02/2771965/0/en/Agriculture-Pheromones-Market-to-Reach-USD-10-78-Billion-by-2029-Exclusive- Report-by-Fortune-Business-Insights.html

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *