Esansiyel Yağlar Pazarı Trendleri: Doğal Ürünlerde Yenilikler ve Tüketici Tercihleri

Esansiyel Yağlar Pazarı Trendleri: Doğal Ürünlerde Yenilikler ve Tüketici Tercihleri

2023 yılında 11,41 milyar ABD doları değerinde olan küresel uçucu yağlar pazarının, tahmin döneminde %10,55’lik bir bileşik yıllık büyüme oranını (CAGR) yansıtarak 2024’te 12,47 milyar ABD dolarından 2032’ye kadar 27,82 milyar ABD dolarına çıkması öngörülüyor.

Esansiyel yağlar, aetheroleum yağları olarak da bilinir, bitkilerden elde edilen uçucu aroma bileşikleri içeren suda çözünmeyen sıvılardır. Pazarın büyümesi, öncelikle yeşil tüketiciliğe doğru artan eğilim ve duyusal faydaları ve gıda koruma özellikleri nedeniyle değer verilen doğal ürünlerin artan popülaritesi tarafından yönlendirilmektedir.

Bu içgörüler, Fortune Business Insights™ tarafından hazırlanan “Esansiyel Yağlar Pazarı, 2024-2032” başlıklı raporda ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/essential-oils-market-101063

Segmentler

Tüketiciler Arasında Artan Popülaritesiyle Narenciye Pazara Hakim Olacak

Türe göre pazar okaliptüs, biberiye, turunçgiller, lavanta, çay ağacı, nane ve diğerleri olarak ayrılmıştır. Turunçgiller segmenti, üstün işlevsellikleri, bulunabilirlikleri, organoleptik özellikleri ve güçlü talep dinamikleri nedeniyle en büyük Esansiyel Yağlar Pazar payına sahiptir.

Yağlara Olan Artan Talep Nedeniyle Gıda ve İçecek Segmenti Pazar Payını Koruyacak

Uygulamaya göre pazar, spa ve rahatlama, yiyecek ve içecekler, kişisel bakım ve kozmetikler, ilaçlar ve tıbbi formülasyonlar ve diğerleri olarak ayrılmıştır. Yiyecek ve içecekler segmentinin tahmin döneminde en büyük paya sahip olması beklenmektedir. Segmentin, çeşitli yenilebilirlerin duyusal özelliklerini, raf ömrünü ve depolama stabilitesini artıran eterik yağların gıda ürünlerine eklenmesi nedeniyle büyümesi beklenmektedir.

Doğrudan Dağıtım Kanalı Satışlarını Artırmak İçin Ürün Hakkında Farkındalığın Arttırılması

Dağıtım kanalına göre pazar, doğrudan dağıtım, MLM dağıtımı ve perakende dağıtımı olarak segmentlere ayrılmıştır. Doğrudan dağıtım segmenti, en büyük pazar payıyla pazara öncülük etmektedir. Yağın kokusunu hissetmeye yönelik artan tüketici talebinin pazar büyümesini yönlendirmesi beklenmektedir.

Rapor Kapsamı-

Raporda şunlar yer alıyor:

  • Piyasanın büyümesindeki önemli etkenler, kısıtlayıcı faktörler, fırsatlar ve potansiyel zorluklar.
  • Bölgesel gelişmelere dair kapsamlı bilgiler.
  • Sektörün önemli oyuncularının listesi.
  • Piyasa oyuncularının benimsediği temel stratejiler.
  • Ürün lansmanları, ortaklıklar, birleşmeler ve satın almalar gibi sektördeki son gelişmeler.

Sürücüler ve Kısıtlamalar-

Pazar Büyümesini Teşvik Etmek İçin Doğal İçeriklere Yönelik Artan Talep ve İhtiyaç

Bitki bazlı uçucu yağlar, uzun vadeli sağlık etkileri açısından giderek daha fazla incelenen sentetik katkı maddelerine bir alternatif sunarak gıdaların doğal olarak korunmasında önemli bir rol oynar. Esansiyel yağlar, süt, balık, et ürünleri, taze et, süt ürünleri ve pişmiş pirinç dahil olmak üzere çeşitli gıda ürünlerinde antibakteriyel özellikler gösterir.

Yüksek konsantrasyonları nedeniyle, uçucu yağlar bitki materyallerinden büyük miktarlarda üretilir; örneğin, bir pound lavanta yağı üretmek için yaklaşık 250 pound lavanta çiçeği gerekir. Bu yüksek talep, sınırlı arzla birleşince, özellikle gelişmekte olan ekonomilerde olmak üzere çeşitli sektörlerde uçucu yağların kullanımını kısıtlayabilen yüksek fiyatlara yol açar.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/essential-oils-market-101063

Bölgesel Görüşler-

Bitki Bazlı Uçucu Yağlar Sayesinde Avrupa Pazar Payına Hakim Olacak

2022’de Avrupa’nın, bölgedeki kozmetik üreticilerinin ürünlerine uçucu yağlar ekleme yönündeki güçlü tercihi sayesinde uçucu yağlar pazarına liderlik etmesi bekleniyor. İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde aromaterapinin artan popülaritesinin pazar büyümesini daha da artırması muhtemeldir.

Kuzey Amerika’nın ikinci en büyük pazar payına sahip olması öngörülüyor. Bölgenin, tahmin döneminde uçucu yağlara olan talebin önemli ölçüde artması bekleniyor ve bu da çeşitli uygulamalarına ve faydalarına olan ilginin artmasını yansıtıyor.

Rekabetçi Manzara-

Sektör Derneği Pazarın Önde Gelen Şirketleri İçin Bir Öncelik

Küresel uçucu yağlar pazarı, çeşitli bölgelerdeki yerel ve özel markaların önemli rolü nedeniyle öncelikle parçalanmış durumda. International Flavors and Fragrances Inc., Givaudan International SA ve Symrise AG gibi önde gelen şirketler, pazar varlıklarını ve etkilerini artırmak için satın almalar ve birleşmeler peşinde.

Raporda Yer Alan Önemli Oyuncuların Listesi :

  • Biolandes SAS (Fransa)
  • Givaudan International SA (İsviçre)
  • Uluslararası Lezzetler ve Kokular A.Ş. (ABD)
  • Symrise AG (Almanya)
  • Enio Bonchev Production Ltd. (Bulgaristan)
  • Lebermuth Şirketi, Inc. (ABD)
  • Yeni Zelanda Esansiyel Yağları (Yeni Zelanda)
  • Phoenix Aromas & Esansiyel Yağlar LLC (ABD)
  • Sydney Essential Oil Co. (Avustralya)
  • Young Living Esansiyel Yağları (ABD)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/12/18/2797833/0/en/Infant-Formula-Market-to-Reach-USD-141-70-Billion-by-2030- Fortune-Business-Insights.html

https://www.globenewswire.com/en/search/tag/canned%2520tuna%2520market

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/03/09/2624084/0/en/Cold-Brew-Coffee-Market-Size-Share-Global-Industry-Demand-Latest-Trends-and- Pazar Büyümesini Artıracak 2023-2030-Ürün-Çeşitlilikleri-ve-Tatları-Tahmini.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/05/16/2443715/0/en/Cold-Pressed-Juice-Market-to-Worth-1-86-Billion-by-2029- ABD’den Kuzey Amerika Pazarına-Karışık-Meyve Suyu Trendi.html

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/04/04/2415281/0/en/Virgin-Coconut-Oil-Market-to-Worth-USD-3-69-Billion-by-2021- 2028-Bakire-Hindistan Cevizi-Yağ-Endüstri-Çarpıcı-CAGR-of-7-35.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/04/11/2644112/0/en/Non-Alcoholic-RTD-Beverages-Market-to-Hit-USD-1-076-94- CAGR-5-66.html ile 2030’a kadar milyar

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/11/02/2771965/0/en/Agriculture-Pheromones-Market-to-Reach-USD-10-78-Billion-by-2029-Exclusive- Report-by-Fortune-Business-Insights.html

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *