Dondurulmuş Gıda Pazarı İçgörüleri: Kolaylık ve Sağlık Trendleri

Dondurulmuş Gıda Pazarı İçgörüleri: Kolaylık ve Sağlık Trendleri

2023 yılında küresel dondurulmuş gıda pazarı 297,47 milyar ABD doları değerindeydi. 2024’te 310,77 milyar ABD dolarından 2032’ye kadar 441,11 milyar ABD dolarına çıkması ve tahmin döneminde %4,80’lik bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) ulaşması bekleniyor.

Pazar, dondurulmuş hazır yemekler, deniz ürünleri, et, atıştırmalıklar, fırın ürünleri ve çeşitli meyve ve sebzeler gibi çeşitli ürünler içerir. Bu ürünler süpermarketler, hipermarketler, marketler, özel mağazalar ve çevrimiçi perakende platformları dahil olmak üzere birden fazla kanal aracılığıyla dağıtılır. Sektör, soğuk etler ve hazır yemekler gibi hazır yemek seçeneklerine yönelik artan tüketici talebiyle yönlendirilen hızlı bir büyüme yaşıyor.

Bu veriler Fortune Business Insights’ın “Dondurulmuş Gıda Pazarı, 2024-2032” raporuna dayanmaktadır.

 

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/frozen-food-market-104138

Rapor Kapsamı:

Kapsamlı içgörüler sunan titiz bir araştırma metodolojisine dayalı raporlar sunuyoruz. Uzmanlarımız, genel piyasa koşullarının doğru değerlendirmelerini ve değerlendirmelerini sunmak için bir veri üçgenleme yaklaşımı kullanır. Ayrıca, analistlerimiz hem yerel hem de küresel kayıtların geniş bir yelpazesinden yararlanarak sponsorların ve iş profesyonellerinin yatırımlarını temel alanlara odaklamalarına olanak tanır. Bu yaklaşım, raporlarımızın en güncel ve ilgili bilgileri sunmasını garanti eder.

Segmentasyon:

Pazar, dondurulmuş hazır yemekler, dondurulmuş deniz ürünleri ve et ürünleri, dondurulmuş atıştırmalıklar ve fırın ürünleri ve diğer kategorilere göre türlere ayrılmıştır. Bunlar arasında dondurulmuş deniz ürünleri ve et segmentinin en büyük pazar payına sahip olması bekleniyor.

Dağıtım kanalları açısından pazar, Süpermarketler/Hipermarketler, Marketler, Özel Mağazalar ve Çevrimiçi Perakende platformları olarak üçe ayrılmıştır.

Coğrafi olarak küresel pazar Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika olarak kategorize edilmektedir.

Sürücüler ve Kısıtlamalar:

Hazır gıda talebi artıyor ve bu durum pazarı destekliyor.

Paketlenmiş yemekler, pazar büyümesinin temel itici güçlerinden biri olan kolaylıkları sayesinde her yaş grubunda giderek daha popüler hale geliyor. Kolay ve hazır yemek (RTE) seçeneklerine yönelik bu eğilim, özellikle yoğun yaşam tarzlarının yükselişte olduğu bölgelerde küresel pazarı yeniden şekillendiriyor. Özellikle dondurulmuş gıdalar, sıfırdan pişirmeye kıyasla çok daha az zaman ve çaba gerektiren kolay hazırlanabilmeleri nedeniyle tercih ediliyor ve bu da birden fazla sorumluluğu bir arada yürüten kişilere cazip geliyor.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/frozen-food-market-104138

Bölgesel Görüşler:

Avrupa’nın, dondurulmuş sebzelere olan talebi artırması beklenen veganlığın artan popülaritesiyle desteklenen dondurulmuş gıda pazarındaki lider konumunu koruması bekleniyor. Avrupa’daki bu pazar büyümesi, artan tüketici satın alma gücü, güçlü finansal istikrar ve gelişen beslenme alışkanlıklarıyla destekleniyor.

Asya Pasifik’te, dijital perakende platformlarının yaygın olarak benimsenmesi nedeniyle pazar önemli bir büyüme yaşıyor. Ayrıca, birçok gelişmekte olan ülkede soğuk zincir altyapısının genişlemesi bölgenin pazar gelişimine katkıda bulunuyor.

Bölgede dondurulmuş gıdaların faydaları konusunda tüketicilerin farkındalığının artmasıyla birlikte Kuzey Amerika’nın üçüncü büyük pazar haline gelmesi bekleniyor.

Rekabet Ortamı:

Pazar Genişlemesini Sağlamak İçin Önemli Oyuncuların Yenilikçi Ürün Sergilemesi

Pazardaki büyük rakipler liderlik pozisyonlarını korumak için çeşitli stratejiler benimsiyorlar. Kritik bir yaklaşım, müşteriler arasında marka değerini güçlendirmektir. Bir diğer önemli strateji, kapsamlı pazar analizi ve hedef kitlenin derinlemesine anlaşılmasıyla desteklenen düzenli olarak yeni ürünler piyasaya sürmektir.

Dondurulmuş Gıdalar Pazar Raporunda Adı Geçen Önemli Oyuncuların Listesi:

  • General Mills Inc. (Minnesota, ABD)
  • Nestle SA (Vevey, İsviçre)
  • Conagra Brands Inc. (Illinois, ABD)
  • Kellogg Şirketi (Michigan, ABD)
  • Grupo Bimbo SAB DE CV (Mexico City, Meksika)
  • Lantmannen Unibake International (Kopenhag, Danimarka)
  • Kraft Heinz Şirketi (Illinois, ABD)
  • Unilever PLC (Londra, İngiltere)
  • Wawona Dondurulmuş Gıdalar (Kaliforniya, ABD)
  • Tyson Foods, Inc. (Arizona, ABD)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439610/protein-supplements-market-size-share-and-growth-trends-by-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439605/vegan-choculate-market-size-share-growth-and-forecast-through-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439607/maple-syrup-market-size-share-trends-growth-analiz-to-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439604/flower-seeds-market-size-share-sector-overview-growth-and-forecast-through-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464975/instant-noodles-market-size-share-and-growth-forecast-overview-through-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464974/alfalfa-market-size-share-industry-growth-and-forecast-by-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464973/infant-formula-market-size-share-and-growth-forecast-to-2032

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *