Hazır Erişte Pazar Analizi: Büyüme Sürücüleri ve Değişen Tüketici Tercihleri

Hazır Erişte Pazar Analizi: Büyüme Sürücüleri ve Değişen Tüketici Tercihleri

2023’te 57,73 milyar ABD doları değerinde olan küresel hazır erişte pazarının, 2024’te 61,08 milyar ABD dolarından 2032’de 98,26 milyar ABD dolarına çıkması ve tahmin döneminde %6,12’lik bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) sahip olması bekleniyor. Fortune Business Insights™ tarafından hazırlanan “Hazır Erişte Pazarı, 2024-2032” başlıklı rapora göre, bu büyüme genişleyen orta sınıf ve COVID-19 salgınından etkilenen tüketici davranışındaki değişiklikler gibi faktörler tarafından destekleniyor.

Orta sınıf nüfusundaki artış, Dünya Bankası PovcalNet’e göre 2019’da küresel olarak yaklaşık 1,3 milyar insanın orta sınıf olarak sınıflandırılmasıyla hazır erişte pazarının genişlemesinin temel itici gücüdür. Bu büyüyen demografi, şirketleri hem gelişmiş hem de gelişmekte olan pazarlardaki varlıklarını artırmaya teşvik ediyor. Ek olarak, COVID-19 salgını tüketici davranışını ve küresel ekonomik koşulları yeniden şekillendirdi ve bu durum pazardaki gelecekteki eğilimleri etkilemeye devam edebilir.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/instant-noodles-market-101452

Rapor Kapsamı

Çalışma, pazarın büyüklüğü, payı, geliri ve hacmi hakkında ayrıntılı bir analiz sunarak sektöre dair kapsamlı bir görünüm sunar. Pazarın rekabet ortamını değerlendirmek için hem bir SWOT analizi hem de Porter’ın Beş Kuvvet modelini içerir. Nicel verileri nitel içgörülerle bütünleştirerek, rapor pazar hakkında kapsamlı bir anlayış sunar. Temel iş senaryolarını, hipotezleri ve bulguları doğrulamak için birincil görüşmeler yapılırken, haber bültenleri, teknik belgeler, dergiler ve yıllık raporlar gibi ikincil kaynaklar araştırmayı daha da destekler.

Segmentler

Egzotik Lezzete Olan Talep Arttıkça Tavuklu Hazır Erişteler İlgi Çekiyor

Tür açısından pazar sebze, tavuk, deniz ürünleri ve diğerleri olarak segmentlere ayrılmıştır. Tavuk segmenti, büyük ölçüde karbonhidrat ve protein içeren gıdalara olan artan talep nedeniyle küresel pazara önemli ölçüde katkıda bulunabilir. Ayrıca, ham maddelerin bulunabilirliği ve besleyici gıdalara olan artan talep nedeniyle deniz ürünleri en hızlı büyüyen segment olabilir. Vegan ürünlere olan eğilim, önde gelen şirketleri hazır sebze eriştelerine yatırım yapmaya teşvik edebilir.

Buğday Bazlı Hazır Erişteler Kolay Bulunabilirliği Nedeniyle Aranıyor

Ham maddeye göre pazar buğday, pirinç, yulaf ve diğerleri olarak ayrılmıştır. Buğday segmentinin 2022’den 2029’a kadar önemli bir bileşik yıllık büyüme oranına tanık olması muhtemeldir. Büyüme esas olarak buğday ununun kolay ve bol miktarda bulunması ve kalsiyum, demir, vitaminler ve diğer besin maddeleri açısından zengin olmasıyla bağlantılıdır. Bu arada yulaf ve pirinç de küresel pazar payına önemli ölçüde katkıda bulunacaktır.

Esnek Ambalaj Çözümünün Artan Önemiyle Bardak Ambalajı Hakimiyetini Sürdürecek

Paketleme açısından, pazar fincan ve torba olarak bölümlenmiştir. Fincan paketleme segmenti, depolama ve taşıma sırasındaki güvenlik özellikleri nedeniyle önemli bir CAGR ile genişleyecektir. Dahası, fincan genellikle erişte hazırlama sırasında kolaylığı artırmak için su geçirmez polyester malzemeden üretilir.

Paydaşlar Tek Noktadan Alışveriş Deneyimi Sayesinde Süpermarketlere/Hipermarketlere Yatırım Yapıyor

Dağıtım kanalına göre pazar, özel mağazaları, süpermarketleri/hipermarketleri, çevrimiçi perakendeleri ve özel mağazaları kapsamaktadır. Süpermarketler/hipermarketler segmenti, tek elden çözüm talebi nedeniyle önemli bir paya katkıda bulunacaktır. Gelişmekte olan ekonomiler, ivme kazanmak için bilgilendirici ürün panolarına ve ayrı ürün raflarına yatırım yapmaya devam edecektir.

Coğrafya açısından pazar Avrupa, Kuzey Amerika, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika ve Güney Amerika’yı kapsıyor.

Sürücüler ve Kısıtlamalar

Hazır Gıda Ürünlerinin Olumlu Benimsenmesi Gelişim Beklentilerini Hızlandırıyor

Hazır erişte pazar payının, hazır yemeklere olan artan taleple birlikte önemli bir büyüme görmesi bekleniyor. Popülerlikleri, kolay hazırlanma, hızlı pişirme süreleri ve uzun raf ömrü gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır. Ek olarak, pazar glütensiz, güneşte kurutulmuş ve hava fritözünde kızartılmış erişte gibi yenilikçi ürünlerin piyasaya sürülmesiyle canlandırılıyor. Örneğin, Ağustos 2021’de Momofuku üç çeşit hava kurutulmuş erişte tanıttı: baharatlı soya, soya ve yeşil soğan ve baharatlı chili dalgalı. Tüketiciler daha sağlıklı beslenme alışkanlıklarına yöneldikçe ve orta sınıf genişledikçe, sektör oyuncularının değişen tercihleri ​​karşılamak için yeni teknolojilere yatırım yapması muhtemeldir.

Ancak artan obezite oranları, piyasanın uzun vadeli ekonomik beklentileri açısından zorluklara yol açabilir.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/instant-noodles-market-101452

Bölgesel Görüşler

Asya Pasifik Pazarı, Hazır Gıdalardaki Önemli Trendle Güç Kazanacak

Paydaşlar, Çin, Endonezya, Japonya ve Hindistan’ın bölgesel hazır erişte pazarının büyümesini yönlendirmede önemli roller oynayacağını öngörüyor. Daha yüksek harcanabilir gelire sahip milenyum kuşağının artan sayısı, gelişmekte olan ekonomilerde hazır eriştelerin popülerliğini artırıyor. Ayrıca, veganlığın artan eğilimi tüketicileri bitki bazlı erişte seçenekleri aramaya yönlendiriyor.

Avrupa’da, hazır erişte pazarının, kolay taşınabilen, taşınabilir yiyeceklere olan talebin artması ve sağlık bilincine sahip etnik tatlara olan artan tercih nedeniyle hızla büyümesi öngörülüyor. Gıda hijyeni konusundaki endişeler de büyük şirketleri teknolojik gelişmelere yatırım yapmaya teşvik ediyor.

Kuzey Amerika da, esas olarak ABD ve Kanada’daki artan Asyalı göçmen nüfusu tarafından yönlendirilen ve etnik aromalı hazır eriştelere olan talebi artıran önemli bir büyüme potansiyeli sunuyor. Tüketicilerin rahat ve taşınabilir yemeklere olan artan tercihini karşılamak için, önde gelen şirketlerin yenilikçi paketleme çözümlerine yatırım yapması bekleniyor.

Rekabetçi Manzara

Büyük Oyuncular Ayak İzlerini Artırmak İçin Önce Marka Konumlandırmayı Ön Plana Koyarlar

Önde gelen şirketlerin araştırma ve geliştirmeye, yeni ürün lansmanlarına, birleşme ve satın almalara ve teknolojik yeniliklere önemli yatırımlar yapması bekleniyor. Şirketler, ürün tekliflerini çeşitlendirmeye odaklanarak bölgesel varlıklarını güçlendirebilir ve gelecekteki büyümeyi destekleyebilir. Bu stratejik girişimler, hızla değişen bir pazarda rekabetçi kalmalarına ve değişen tüketici taleplerini karşılamalarına yardımcı olacaktır.

Anahtar Endüstri Gelişimi

  • Eylül 2020  – Noodle şirketi Mr. Lee’s, Hong Kong, Singapur, Malezya ve Yeni Zelanda’da yeni şubeler açmayı planladığını duyurdu.

Raporda Profili Verilen Önemli Oyuncular :

  • Nissin Gıda Holding (Japonya)
  • Nestle SA (İsviçre)
  • ITC Limited (Hindistan)
  • Capital Foods Pvt. Ltd. (Hindistan)
  • Ajinomoto Co. Inc. (Japonya)
  • Acecook Vietnam Anonim Şirketi (Vietnam)
  • Campbell Çorba Şirketi (ABD)
  • Indofood Sukses Makmur Tbk (Endonezya)
  • Toyo Suisan Kaisha Ltd. (Japonya)
  • Tat Hui Foods Pte Ltd. (Singapur)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://finance.yahoo.com/news/agriculture-pheromones-market-surpass-usd-082800201.html

https://finance.yahoo.com/news/aloe-vera-extract-market-size-052300696.html

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/03/09/2624084/0/en/Cold-Brew-Coffee-Market-Size-Share-Global-Industry-Demand-Latest-Trends-and- Pazar Büyümesini Artıracak 2023-2030-Ürün-Çeşitlilikleri-ve-Tatları-Tahmini.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/05/16/2443715/0/en/Cold-Pressed-Juice-Market-to-Worth-1-86-Billion-by-2029- ABD’den Kuzey Amerika Pazarına-Karışık-Meyve Suyu Trendi.html

https://www.globenewswire.com/news-release/2022/04/04/2415281/0/en/Virgin-Coconut-Oil-Market-to-Worth-USD-3-69-Billion-by-2021- 2028-Bakire-Hindistan Cevizi-Yağ-Endüstri-Çarpıcı-CAGR-of-7-35.html

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2023/04/11/2644112/0/en/Non-Alcoholic-RTD-Beverages-Market-to-Hit-USD-1-076-94- CAGR-5-66.html ile 2030’a kadar milyar

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/11/02/2771965/0/en/Agriculture-Pheromones-Market-to-Reach-USD-10-78-Billion-by-2029-Exclusive- Report-by-Fortune-Business-Insights.html

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *