Su Yemi Pazarı İçgörüleri: Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Beslenme Trendleri

Su Yemi Pazarı İçgörüleri: Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilirlik ve Beslenme Trendleri

Küresel su ürünleri yemi pazarının 2032 yılına kadar 112,27 milyar ABD dolarına ulaşması ve tahmin döneminde %6,57’lik bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) sahip olması öngörülüyor. Bu büyüme, su ürünlerinin artan popülaritesi ve araştırma ve geliştirmeye yapılan yatırımların artmasıyla sağlanıyor. Bu genişlemeye katkıda bulunan temel faktörler arasında artan deniz ürünleri tüketimi ve balık unu, balık yağı ve balık silajı gibi balık ve balık ürünlerine yönelik daha yüksek tüketici harcamaları yer alıyor. Fortune Business Insights™’ın “Su Ürünleri Yemi Pazarı, 2024-2032” raporuna göre, pazar 2023 yılında 64,06 milyar ABD doları olarak değerlendirildi ve 2024 yılında 67,50 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/aquafeed-market-100698

Segmentasyon-

Türe göre pazar yumuşakçalar, kabuklular, balık ve diğerleri olarak kategorize edilir. Bileşene göre pazar katkı maddeleri, balık yağı, balık unu, soya fasulyesi, mısır ve diğerleri olarak segmentlere ayrılır. Biçime göre pazar kuru ve ıslak olarak ikiye ayrılır. Coğrafi olarak pazar Güney Amerika, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik ve Orta Doğu ve Afrika olarak sınıflandırılır.

Sürücüler ve Kısıtlamalar-

Deniz Ürünleri Ticaretinin Arttırılması Pazar Genişlemesini Destekleyecek

Tahminler, organik balık çiftçiliğinin artan popülaritesinin su yemi pazarında önemli iş genişlemesi fırsatları yaratacağını gösteriyor. Organik balık çiftçiliği nispeten yeni olsa da, artan tüketici ilgisinin pazar büyümesini yönlendirmesi bekleniyor.

Büyük Batı ülkelerinde hayvansal proteine ​​olan artan talep ve deniz ürünleri ticaretindeki küresel artış, su ürünleri yemi pazarını daha da canlandıracaktır. Balık ve balık ürünlerine (balık yağları, balık unu ve balık silajı gibi) daha fazla tüketici harcaması, daha fazla deniz ürünleri tüketimiyle birleştiğinde, su ürünleri yetiştiriciliği çıktısını artırması ve pazar büyümesini yönlendirmesi beklenmektedir.

Ayrıca, yenilikçi ürün geliştirmeye odaklanan büyük şirketlerin Ar-Ge yatırımlarını artırmasının da pazara fayda sağlaması bekleniyor.

Ancak hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalar pazar büyümesi açısından zorluklara yol açabilir.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/aquafeed-market-100698

Bölgesel Görüşler-

Büyüme Hızını Artırmak İçin Asya Pasifik’te Balık Üretimini Artırmak

Asya-Pasifik bölgesinin, son on yıldaki hızlı gelişimiyle küresel su ürünleri yemi pazarına liderlik etmesi bekleniyor. Çin ve Hindistan’daki tüketiciler bölgedeki satın alımların yarısından fazlasını oluşturuyor ve Çin’in genişleyen balık üretiminin pazar büyümesini daha da teşvik etmesi bekleniyor. Hem Çin hem de Hindistan’daki iş genişlemelerinin de Asya-Pasifik pazarının yükselişini desteklemesi bekleniyor.

Avrupa’da, tüketicilerin somon üretimine olan ilgisinin artmasıyla birlikte su ürünleri yetiştiriciliği sektöründe önemli bir büyüme bekleniyor.

Kuzey Amerika da Archer Daniels ve Cargill Incorporated gibi büyük endüstri oyuncularının desteğiyle önemli bir büyümeye hazırlanıyor. Ek olarak, su ürünleri ihracatından elde edilen güçlü kazançların bölgenin pazar genişlemesini artırması muhtemeldir.

Rekabetçi Manzara-

Pazar Payını Artırmak İçin Büyük Oyuncular Ürün Portföyünün Çeşitlendirilmesine Önem Veriyor

Kilit piyasa oyuncuları, pazar erişimlerini ve müşteri tabanlarını genişletmek için ürün portföylerini ve dağıtım ağlarını genişletmeye odaklanıyor. Teknolojik yenilikler, yeni ürün lansmanları, birleşmeler ve satın almalar gibi stratejik büyüme taktikleri kullanıyorlar. Örneğin, BioMar A/S, Ocak 2020’de Tasmanya, Wesley Vale’de yeni bir su yemi fabrikası açarak üretim kapasitesini artırdı. Bu tesis, yılda 110.000 ton su yemi üretme potansiyeline sahip.

Pazar Raporunda Profili Verilen Önemli Oyuncuların Listesi:

  • Cargill Incorporated (Minnesota, ABD)
  • Archer Daniels Midland Şirketi (Illinois, ABD)
  • Alltech Inc., (ABD)
  • Purina Hayvan Beslenmesi (Missouri, ABD)
  • Ridley Corp Ltd (Avustralya)
  • Nutreco NV (Amersfoort, Hollanda)
  • Aller Aqua A/S (Christiansfeld, Danimarka)
  • BioMar A/S (Danimarka)
  • Dibaq Su Ürünleri Yetiştiriciliği (İspanya)
  • Beneo GmbH (Almanya)

İlgili Haberleri Okuyun:

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439610/protein-supplements-market-size-share-and-growth-trends-by-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439605/vegan-choculate-market-size-share-growth-and-forecast-through-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439607/maple-syrup-market-size-share-trends-growth-analiz-to-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51439604/flower-seeds-market-size-share-sector-overview-growth-and-forecast-through-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464975/instant-noodles-market-size-share-and-growth-forecast-overview-through-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464974/alfalfa-market-size-share-industry-growth-and-forecast-by-2032

https://central.newschannelnebraska.com/story/51464973/infant-formula-market-size-share-and-growth-forecast-to-2032

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *