Baharatlar ve Çeşniler Pazarı Trendleri: Lezzet Yenilikleri ve Tüketici Talebi

Baharatlar ve Çeşniler Pazarı Trendleri: Lezzet Yenilikleri ve Tüketici Talebi

Küresel baharat ve çeşniler pazarının 2032 yılına kadar 29,57 milyar ABD dolarına ulaşması ve 2024-2032 yılları arasında %4,89’luk bileşik yıllık büyüme oranıyla (CAGR) büyümesi öngörülüyor. Pazarın 2023 yılındaki değeri 19,30 milyar ABD dolarıydı. Bu bilgiler, Fortune Business Insights’ın “Baharat ve Çeşniler Pazarı Boyutu, Payı ve Endüstri Analizi, Türe Göre (Biber, Acı Biber, Zencefil, Tarçın, Kimyon, Zerdeçal, Hindistan Cevizi ve Mace, Kakule, Karanfil ve Diğerleri), Uygulamaya Göre (Et ve Kümes Hayvanları, Fırıncılık ve Şekerleme, Dondurulmuş Gıda, Atıştırmalıklar ve Hazır Gıda ve Diğerleri) ve Bölgesel Tahminler, 2024 – 2032” başlıklı son raporunda ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

Rapora göre, baharat ve çeşniler pazarının, yeni baharatlara ve çeşitli baharat karışımlarına yönelik artan talep nedeniyle tahmin döneminde genişlemesi bekleniyor.

Örnek PDF Broşürünü Alın:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/spices-and-seasonings-market-101694

Raporda Neler Var?

  • Baharat ve çeşniler pazarı eğilimleri, büyüme faktörleri, engeller, fırsatlar ve diğer ilgili zorluklar hakkında derinlemesine bilgiler.
  • Piyasada çeşitli ekonomik, politik ve sosyal faktörlerin etkisi.
  • Büyüme üzerinde etkili olan devam eden piyasa dinamikleri.
  • Rekabetin derecesi ve yeni katılımcıların tehdidi.

Organik Baharat ve Otlara Olan Artan Talep Büyümeyi Teşvik Ediyor

Organik baharatlara yönelik küresel talep artıyor ve şu anda en büyük ihracatçılar Çin, Hindistan ve Vietnam. Bu ülkeler zencefil, sarımsak ve acı biber gibi çeşitli organik baharat ürünleri üretiyor. Avrupa gibi gelişmiş bölgelerde, organik baharatlar doğal içerikleri ve pestisit içermeyen durumları nedeniyle popülerlik kazanıyor. Ayrıca, baharatların tıbbi özellikleriyle ilgili farkındalığın artmasının önümüzdeki yıllarda pazar büyümesini yönlendirmesi ve organik otlara ve baharatlara olan talebi artırması bekleniyor.

Atıştırmalık ve Hazır Gıda Segmenti, Atıştırmalık Tüketiminin Artması Nedeniyle Lider Olacak

Baharat ve çeşniler pazarı, uygulamaya göre atıştırmalıklar ve hazır yiyecekler, et ve kümes hayvanları, dondurulmuş yiyecekler, fırıncılık ve şekerlemeler ve diğerleri olarak segmentlere ayrılmıştır. Bu segmentler arasında, atıştırmalıklar ve hazır yiyecekler kategorisinin, çeşitli ülkelerde atıştırmalık ürünlerinin artan tüketimiyle yönlendirilen pazara hakim olması bekleniyor.

Buna karşılık, fırıncılık ve şekerleme segmentinin tahmin döneminde ikinci en büyük pazar payına sahip olması öngörülüyor. Bu büyüme, özellikle Asya Pasifik gibi gelişmekte olan bölgelerde fırıncılık sektörünün önemli ölçüde genişlemesine atfediliyor.

Özelleştirme İsteyin:

https://www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/customization/spices-and-seasonings-market-101694

Asya Pasifik’in Hakimiyeti: Gıda İşleme Endüstrisinin Genişlemesi Büyümeyi Destekleyecek

Baharat ve çeşniler pazarı coğrafi olarak Orta Doğu ve Afrika, Avrupa, Asya Pasifik, Kuzey Amerika ve Güney Amerika olarak bölümlenmiştir. Bu bölgeler arasında, gıda işleme endüstrisinin hızla genişlemesi, baharatlı yiyecekler tüketme geleneğinin güçlü olması ve büyüyen nüfus nedeniyle Asya Pasifik’in önemli bir büyüme yaşaması bekleniyor. Hindistan, bu bölgedeki çeşitli baharatların en büyük üreticisi ve tüketicisi olarak öne çıkıyor.

Buna karşılık, Avrupa’nın önümüzdeki yıllarda organik baharatların artan popülaritesiyle önemli bir büyüme görmesi bekleniyor. Bu eğilimin pazar genişlemesi için çok sayıda fırsat yaratması bekleniyor. Bölge talebini karşılamak için zencefil, kapya biber ve karabiber gibi baharatlar ithal ediyor.

Ajinomoto Tayland’da Ros Dee Aromalı Baharat Üretimini Artırıyor

Ağustos 2016 : Japon gıda ve biyoteknoloji şirketi Ajinomoto Co., Tayland’da aromalı baharatlara yönelik artan talebi karşılamak için 23,1 milyon ABD doları tutarında bir yatırım duyurdu. Yatırım, ülkede popüler olan aromalı baharatı Ros Dee için üretim kapasitesini artıracak. Şirkete göre, Tayland’daki aromalı baharat pazarı son beş yılda yaklaşık 1,3 kat genişleyerek 2015’te yaklaşık 70.000 tona ulaştı. Bu pazarın, evlerde, yiyecek tezgahlarında ve restoranlarda baharat kullanımının artması nedeniyle büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Ana Piyasa Oyuncuları

Fortune Business Insights, baharat ve çeşniler pazarında faaliyet gösteren önemli kuruluşlardan bazılarını listeliyor. Bunlar şu şekildedir:

  • Ariake Japonya Şirketi
  • McCormick ve Şirketi
  • SHS Grubu
  • Kerry Grup Plc
  • Olam Uluslararası Limited Şirketi
  • Ajinomoto Şirketi, A.Ş.
  • Worlée-Chemie GmbH
  • İlgili İngiliz Gıdaları
  • Duyarlı Teknolojiler
  • Dohler Grubu

İlgili Haberleri Okuyun:

https://www.wicz.com/story/51439608/crop-protection-chemicals-market-size-share-growth-trends-forecast-to-2032

https://www.wicz.com/story/51439606/fungicides-market-size-share-growth-insights-through-2032

https://www.wicz.com/story/51439610/protein-supplements-market-size-share-and-growth-trends-by-2032

https://www.wicz.com/story/51439605/vegan-choculate-market-size-share-growth-and-forecast-through-2032

https://www.wicz.com/story/51439607/maple-syrup-market-size-share-trends-growth-analiz-to-2032

https://www.wicz.com/story/51439604/flower-seeds-market-size-share-sector-overview-growth-and-forecast-through-2032

https://www.wicz.com/story/51464975/instant-noodles-market-size-share-and-growth-forecast-overview-through-2032

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™  doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analizler sunarak her ölçekteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimiz için yeni çözümler tasarlıyor, işletmelerine özgü çeşitli zorlukları ele almalarına yardımcı oluyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazarın ayrıntılı bir genel görünümünü sağlayarak onları bütünsel pazar istihbaratıyla güçlendirmektir.

Adres:

Fortune İş İçgörüleri Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi, Baner –

Mahalunge Yolu, Baner, Pune-411045,

Maharaştra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 833 909 2966

İngiltere: +44 8085 020280

Asya Pasifik: +91 744 740 1245

E-posta:  [email protected]

Linkedin  Facebook  Twitter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *